Read More BM

Centre FIT IN

Fit In Child Development Center adalah organisasi di Malaysia yang pakar dalam merancang perkhidmatan Terapi ABA profesional untuk kanak-kanak berkeperluan khas. Dengan menempatkan pasukan pakar autisme yang berkelayakan, kami telah membantu ribuan keluarga mengatasi autisme / ADHD / Disleksia / GDD dan lain-lain.

Fit In CDC menyediakan Terapi ABA Intensif 1on1 dari pusat atau rumah untuk kanak-kanak berkeperluan khas, seperti Autism / ADHD / Speech Delayed / GDD / Dyslexia dan lain-lain.

Setiap pelajar di Fit In dilengkapi dengan program ABA yang khusus untuk mereka. Perunding kami yang berpengalaman mendedikasikan masa mereka dalam membuat program yang bermakna dan berkesan yang akan dinilai selepas setiap sesi.

Terapi ABA unik kami adalah pendekatan khusus untuk pendidikan. Ini adalah proses pengajaran dan pembelajaran yang sangat aktif yang didorong oleh hasil. Pengajaran disesuaikan secara individu untuk setiap kanak-kanak dan pada peringkat awal sangat bergantung pada terapi satu lawan satu. Program ABA kami yang unik dengan pendekatan 1 Kanak-kanak: 1 Terapis dalam Natural Environment Teaching (NET)  telah membantu banyak kanak-kanak mengikuti pencapaian perkembangan mereka. Tumpuannya merangkumi komunikasi, kognitif, bermain, sosial, pertolongan diri dan kemahiran berfungsi yang lain.

Jumlah jam campur tangan langsung yang diberikan kepada seorang kanak-kanak boleh berkisar antara 16 hingga 30-40 jam atau lebih setiap minggu. Sesi biasanya disediakan dalam jangka masa 2 jam, dan mungkin berlaku lima hari seminggu. Tempoh rawatan biasanya sekitar 1 tahun.

Apakah VB-MAPP?

VB-MAPP adalah Tonggak Tingkah Laku Lisan dan Program Penempatan.
VB-MAPP paling sering digunakan untuk menilai individu dengan autisme dan kecacatan perkembangan lain.
Penilaian pencapaian memberikan contoh representasi kemahiran lisan dan berkaitan anak yang ada, termasuk meminta, melabel, menjawab soalan, bergema, mendengar, meniru motor, persepsi visual, penstrukturan linguistik, permainan bebas, permainan sosial, kemahiran kumpulan / kelas dan akademik awal .

Apakah Terapi ABA

Simptom Autisme

Follow Kami

×
WhatsApp Book An Assessment!